Gheorgheni - Gyergyószentmiklós. Saline Praid. Transilvania

Gheorgheni este un municipiu din judetul Harghita, Transilvania, Romania.

Orasul este situat in partea de est a Depresiunii Gheorgheni.Aceasta este prima depresiune strabatuta de raul Mures.Orasul Gheorgheni este traversat de la est spre vest de catre raul Belcina, un afluent al Muresului, extinzandu-se de-a lungul acestuia, pe aceeasi directie est-vest,pe unde puteți trece cu cursa Chișinău Cluj Napoca, zilnic.

Acest oraș a devenit un turistic, avantajat de pozitia sa geografica potrivita: între munti, în apropierea lacului de baraj natural Lacul Rosu (la 25 km),

iar la 60 km se afla statiunea Praid (aici se gasesc Salinele Praid), care deasemenea le puteți vizita rezervând un bilet la cele mai confortabile si sigure autocare, pe Cluj.md.

Salinele Praid
Salinele Praid

De asemenea se poate schia in statiunea Izvoru Muresului (la 20 km), pe varful Bucin, sau se poate vizita statiunea Borsec.

Zona este comoara infinita a artei populare, a obiceiurilor si a traditiilor.

Parcela, situata in cimitirul comunal de pe strada Cimitirului, a fost creata in anii Primului Razboi Mondial. In cadrul ei sunt înhumati 168 de militari de diferite nationalitati -maghiari, germani, rusi, romani, slovaci, italieni - decedati in anii primei conflagratii mondiale.

Putem considera aceasta regiune un imens muzeu in aer liber. Mancarea, dupa opinia localilor, nu pica bine fara o gura de tuica.

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md